KIT PENTRU PĂDURE

Stăm pe-afară aproape toată ziua, în fiecare zi și pe orice vreme. În curtea grădiniței, în livadă, la pini sau la pârâu, copiii au nevoie de haine potrivite ca să se poată bucura de natură, confortabili și în siguranță.

SIGURANȚA ÎN NATURĂ

Experimentarea și gestionarea corectă și sigură a situațiilor de risc sunt parte esențială și integrantă a abordării de tip Forest School și a unui proces sănătos de dezvoltare a fiecărui copil.

Locurile în care ne deplasăm pentru timp în aer liber sunt selectate în avans și evaluate corespunzător privind eventuale pericole – animale, plante cu potențial periculos, trasee pentru drumeții – de către educatorii noștri iar sesiunile de pădure sunt adaptate grupelor de vârstă. Copiii sunt însoțiti permanent de către biolog și echipa de educatori dedicată grupei în toate deplasările, având truse de prim-ajutor echipate cu materialele necesare pentru a interveni in caz de incidente. Educatorii noștri evaluează, periodic, și alături de copii potențialele situații de risc, esențial fiind ca această abilitate să fie dobandită cât mai devreme.